Vrbsko jezero, Celovec in Maria Saal

0
  • 1 dan
  • Avtobus

Obiščite z nami Vrbsko jezero, Celovec in Maria Saal

Program potovanja

VRBSKO JEZER, CELOVEC IN MARIA SAAL

Odhod avtobusa ob 06.00 s kraja dogovora  in vožnja v smeri Maribor in naprej po Dravski dolini v smeri Dravograd. Pot vas naprej vodi na avstrijsko stran, po  prelepi Koroški, ki jo vrednotijo kot zibelko slovenstva.

Najprej se peljete po južni strani Vrbskega jezera do znamenitega polotoka Maria Wörth. Po krajšem postanku vožnja v smeri letoviškega kraja Vrba – Velden.

Po želji postanek pri razgledni atrakciji »Pyramidenkogl.  in proti plačilu vstopnine dvig na vrh (ob prijavi izrazite željo).

Jezero po kraju ali kraj po jezeru. To pravzaprav ni pomembno, važen je le podatek, da je najpomembnejše mondeno naselje Vrba ali Velden, ki ga boste tudi vi obiskali. Že na prvi pogled ga prepoznate po razkošnem v rumeno barvo odetem gradu, v katerem je danes hotel s petimi zvezdicami, nekateri pa se ga še spomnite iz nadaljevanke Ein Schloß am Wörthersee izpred dobrih 25 let. Pridih francoskega Saint Tropeza, če ne bolj Monte Carla, mora biti zadosten razlog, da se čez obalno mestece vsaj na hitro sprehodite in vzbudite skomine.

Po želji in proti doplačilu vstopnine daljši postanek v MINIMUNDUS – svet v malem, ki ponazarja slavne, kulturno – zgodovinske spomenike iz vsega sveta. Od Eifflovega stolpa v Parizu do Kipa svobode v New Yorku je le nekaj korakov in Tadž Mahal je le nekaj minut oddaljenosti od Operne hiše v Sydneyu. Medtem ko dunajski Veletoč opravi svoj krog, vi, še preden se obrnete, pojeste sladoled pred baziliko Sv. Petra.

Naslednji postanek je namenjen prestolnici Koroške, mestu Klagenfurt / Celovec.

Med sprehodom po mestu boste videli Rotovž s trgom, ki ga varuje celovški zmaj, stolnico in ožje središče s spomenikom Marije Terezije.  Vstopili boste tudi V deželno hišo s čudovito ohranjenim renesančnim pročeljem. Osrednjo dvorano je Josef Ferdinand Fromiller, najbolj znani koroški baročni slikar, poslikal s 665 grbi knežjih in plemiških družin, v njej pa je spet na ogled znameniti Knežji kamen, predmet številnih zgodovinskih in nacionalističnih polemik, ki smo ga Slovenci upodobili na kovancu za dva centa.

Za konec današnjega dne še postanek na Gosposvetskem polju. ki je bilo stoletja upravno in politično središče Koroške. Tu je bilo starodavno središče kneževine Karantancev. Na Hribu  je nekoč stal krnski grad (Karnburg), nedaleč proč pa tudi Knežji kamen. Postanek ob simbolu oblasti na Koroškem, vojvodskem prestolu, na katerem se je odvijal sklepni del ustoličevanja  Na griču na drugi strani polja se dviga slovita romarska cerkev  Gospa Sveta (Maria Saal), ki se ponaša z vrsto pomembnih umetnin. Njena zgodovina sega vse do škofa Modesta..Po ogledu sledi povratek proti domu, po isti poti kot ob prihodu z daljšim postankom za večerjo, v prijetnem ambientu gostišča že na slovenski strani.  Prihod domov v že pozni večerni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem