Grossglockner in veličastni Krimeljski slapovi

0
  • 2 dni
  • Avtobus

Spoznajte Grossglockner in veličastne Krimeljske slapove

Program potovanja

1. dan: GROSSGLOCKNER- EUROPASPORTREGION ZELL AM SEE / KAPRUN

Odhod avtobusa ob 5.00 izpred kraja dogovora in vožnja mimo Graza, Klagenfurta, Spitala in po Lurnskem polju, dolini reke Möll-Bele do znane gorske vasice Heiligenblut, ki leži na višini 1.288 m.

Gotska romarska cerkev sv. Vincenca z visokim zvonikom, zgrajena 1460-91, daje kraju značilno podobo, v njej pa so shranjene relikvije svete rešnje krvi. Po legendi je relikvijo prinesel v te kraje iz Konstantinopla danski vitez Brikcij v letu 914. Na poti domov ga je presenetil in pod seboj pokopal snežni plaz. Njegovo telo so našli potem, ko so iz krvi zrasli v snegu trije klasi pšenice.

Pot nas bo v nadaljevanju vodila čez visokogorsko cesto Grossglockner, kjer se nam bo odprl pogled na več kot 30 vrhov, ki presegajo mejo 3.000 m. Cesto so začeli graditi leta 1930, na njej pa je v nemogočih pogojih delalo tudi do 4000 delavcev. Ena največjih znamenitost na tej gorski cesti je center Kaiser Franz Joseph Höhe od koder se odpira pogled na goro Grossglockner in na mogočni ledenik Pasterze (možnost spusta proti ledeniku z zobato železnico proti doplačilu ali peš).

Krajši postanek bo ravno pravšnji za razgled na čudovite gorske motive in ogled razstavnega centra. Zanimiv bo seveda tudi spust v dolino na severni strani, kjer se ustavimo v multivizijskem muzeju in se poučimo o flori in favni tega dela alpskega sveta.

Pozno popoldne sledi povratek v dolino po severnem odseku ceste in vožnja skozi Fusch do enega najpomembnejših športnih centrov Avstrije, Europasportregion Zell am See / Kaprun. Nastanili se bomo v enem od številnih lepo urejenih hotelov / penzionov v regiji Europasportregion Zell am See / Kaprun.

Po večerji prosto za sprehod in sprostitev. Nočitev.

2. dan: ZELL AM SEE – KRIMELJSKI SLAPOVI

Po zajtrku bomo napravili krajši sprehod po mestecu Zell am See in imeli prosto za jutranjo kavo, nakup spominčkov za svoje najbližje… Sledi slovo od regije Zell am See/Kaprun  in v  še opoldanski uri se podamo na pot po dolini proti Mittersil-u in kraju Krimml. Globoko v tipični alpski dolini pod prelazom Gerlos, bomo ta dan zaključili z ogledom največjih slapov Evrope – Krimeljski slapovi.  Skupna višina padajočih voda, ki v treh slapovih pada v dolino je 380 m. Do slapov po panoramski poti je treba peš s parkirišča (do spodnjega slapu je cca 15 minut hoje). Po želji in ob ugodnem vremenu je možen tudi sprehod do drugih dvojih slapov. Slikovito višinsko razliko med dolinama, blizu meje z Italijo, kjer se spuščajo Krimmlski slapovi, so za seboj pustili ledeniki. 

Prav tu mimo so v zgodovini redno tekle trgovske poti. Že od 19. stoletja pa organizirano urejajo razgledne poti ob slapovih. Spodnji je visok približno 140, srednji 100 in najvišji 145 m. V restavracijah ob poti možnost okrepčila, enako tudi vstopa v »Wasser Wunder Welt« (interaktivna razstava posvečena moči vode;  doplačilo 10.20 EUR, skupina več kot 10 oseb 8.20 EUR po osebi).

Po počitku sledi sestop po poti proti dolini, vkrcanje na avtobus in odhod proti Mittersill-u. Od tam nas čaka zanimiva vožnja preko prelaza Felbertauern (tunel skozi Visoke Ture), mimo Matrei-a pod Grossgloknerjevo in Venedigerjevo gorsko skupino mimo Lienza in naprej po avstrijskih cestah proti domu. Prihod domov v že pozni večerni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

0

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem