Dunaj

0
  • 1 dan
  • Avtobus

Spoznajte Dunaj

Za Dunaj danes pravijo, da je mesto z najvišjo kvaliteto življenja, skozi sprehod po mestu pa boste spoznali tudi nekaj tisoč let evropske zgodovine in moč nekdanje monarhije Odpravite se torej na raziskovanje Imperialnega Dunaja, polnega blišča.

Program potovanja

1. dan: SLOVENIJA - DUNAJ - SLOVENIJA

Odhod bo zgodnji s kraja dogovora.  Krajša vožnja in že se nahajate na avstrijski strani. Pot vas tokrat vodi proti avstrijski prestolnici. Med potjo postanek za osvežitev in malice iz nahrbtnika.

»Ceste Dunaja so tlakovane s kulturo, tako kot so druga mesta tlakovana z asfaltom,« je zapisal avstrijski pisatelj Karl Kraus.  Pomislite na Dunaj kot na mesto, kjer zgodovina in preteklost v sožitju živita s sedanjostjo. Ljubitelji arhitekture boste povsod na Dunaju našli stavbe in palače iz različnih obdobij.

Vožnja čez Donavo vas odpelje v moderni del mesta, kjer je UNO Center, donavski stolp 252m s katerega so čudoviti razgledi na mesto (po želji in proti doplačilu postanek) in do nove najvišje stolpnica na Dunaju – DC tower 1 (250m).

Ena najbogatejših zapuščin Habsburžanov je nedvomno dvorec Schönbrunn, zatočišče Habsburžanov, ki predstavlja eno izmed dunajskih mojstrovin baroka.  Mogočne, bogato opremljene sobane so bile prostori, kjer so cesarji živeli in sklepali pomembne odločitve in dogovore. Po želji in proti plačilu vstopnine ogled razkošnih soban (ob prijavi).  

Sledi sprehod po središču Dunaja: mimo Židovske četrti in mogočne Štefanove katedrale – simbol mesta,  do Hofburga – kraljeve palača in sedeža Habsburžanov ter znamenite Opere.

Dunaj zapustiti in ne poskusiti »dunajskega zrezka« ali znamenito Sacher torto, bi bil skoraj greh. Torej prosti čas  namenjen kulinaričnemu razvajanju in del časa seveda nakupu spominčkov za svoje najdražje.

Na poti do »Velikega kolesa«, torej do Praterja še krajši postanek pred nenavadno hišo Hundertwasse.  

Povratek proti domu v že pozni večerni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

0

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem