Banja Luka in Nacionalni park Kozara

0
  • 2 dni
  • Avtobus

Program potovanja

1. dan: BANJA LUKA

Vožnja v  sosednjo državo Hrvaško, mimo Zagreba, Nove Gradiške. Mejo boste prestopili pri Bosanski Gradiški.

Po ureditvi teh obveznih formalnostih  pot nadaljujete do cilja, mesta Banja Luka.  Najprej na ogled znamenitosti drugega največjega mesta v BiH, ki se razteza na obeh bregovih reke Vrbas z mogočnim Kastelom in velja za eno najbolj zelenih mest. Bogata zgodovina in balkanski melos sta globoko zasidrana v mestne temelje.  Izvedeli boste nekaj zanimivosti, spoznali ključne točke v mestu in videli, kako ljudje živijo v Banja Luki.

Med peš sprehodom si boste ogledali Narodno skupščino Republike srbske, trdnjavo Kastel, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice. Namestitev v hotel v središču mesta in prosto do večerje, ki bo tokrat v prijetnem gostišču, na splavu, ob glasbi. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: BANJA LUKA – NP KOZARA

Zajtrk in prosto. Največ mestnega vrveža je na ulici Kralja Petra v centru mesta, ki je tudi središče nočnega življenja. V Banja Luki je znan odličen izbor oblačil, ki jih lahko dobite po ugodnih cenah, za tiste, ki ste željni nakupovalnega vrveža, zanimivih stvari in barantanja, pa je obisk bližnjega marketa nujen.

Okrog poldneva odhod in vožnja do samostana trapistov Marije Zvezda iz 17 stoletja, znan po siru trapistu katerega skrivnost pridelave menih čuvajo že 200 let. Ogled samostana priporočamo, ker nosi zelo zanimivo zgodbo in ponuja možnost nakupa njihovih proizvodov (sir, napitki…). In ne boste verjeli, ti Trapisti so ustanovili Banjaluško pivovarno, ki stoji še danes 200 metrov od samostana.

Sledi vožnja proti domu z daljšim postankom v Nacionalnem parku Kozara, čigar središče je spomeniški kompleks na Mrakovici, katerega je zgradil vajar Dušan Džamonja v spomen padlim borcem za časa II. svetovne vojne. Kozara je razglašena za nacionalni park že od leta 1967 in se razprostira  med reko Uno, Savo, Sano in Vrbasom.  

Nadaljujete z vožnjo  proti Sloveniji. Prihod domov v že pozni večerni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno izleta nas kontaktirajte na 02 53 41 580

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem