London

0
  • 4 dni
  • Letalo

Welcome to London - spoznajte stare in nove simbole mesta

Simboli mesta, kot so Big Ben, Tower Bridge in katedrala sv. Pavla, pričajo o veliki vlogi, ki jo je London igral v preteklosti. Sijajni muzeji so polni dragocenosti, ki izvirajo z vseh koncev sveta. Živahen vrvež na cestah in ulicah je pravi kontrast slovesnim paradam in drugim prireditvam, ki so povezane z institucijo monarhije. »Muzikli«, bolšji trgi, galerije in klubi – pisane slike se porajajo v mislih, če pomislimo na London. Fish & Chips, skodelico čaja, slabo vreme, kraljico in Mary Poppins – tako si prestolnico ob Temzi predstavlja gangsterski šef iz filma Guya Ritchija »Snatch«.

Program potovanja

1. dan

Zbrali se bomo na letališču iz katerega odhod ste izbrali, 150 minut pred poletom. Vodnik/ca vam bo razdelil/a potovalne dokumente. Prijava in polet v London. Po pristanku in ureditvi mejnih formalnosti se bomo odpravili proti središču večmilijonske prestolnice Velike Britanije, ki se ponaša z izjemno zgodovino vse do dobe rimske zasedbe Anglije.

Raziskovanje bomo pričeli s panoramsko vožnjo skozi celotno mestno središče. Začeli bomo pri znamenitem Hyde Parku, kjer v palači Kensington domujejo nekateri člani britanske kraljeve družine. Pot bomo nadaljevali čez trg Trafalgar Square, ki velja za center Londona, po živahnih ulicah mimo številnih gledališč ob ulici Strand, četrti Temple vse do katedrale sv. Pavla, ene največjih cerkva na svetu, mojstrovine arhitekta Sira Christopherja Wrena s konca 17. stoletja. Sledi vožnja skozi poslovno četrt City z vrsto modernih arhitektur, ki so v velikem kontrastu z arhitekturami nekaterih starih finančnih inštitucij še iz časa Velike Britanije kot kolonialne sile.

Končno bomo prispeli na rob centra mesta do slavnega Tower Bridgea in se ustavili pri zunanjščini mogočne trdnjave Tower of London. Tower je ena najstarejših zgradb v mestu, okrog katere se spletajo številne legende in grozljive zgodbe iz pestre angleške zgodovine. Vožnja do hotela in namestitev.

Vodnik nas bo naučil kako vstopati in izstopati na podzemni železnici in zakaj se na tekočih stopnicah držati vedno desno. Prva vožnja z metrojem bo do Muzeja voščenih lutk. V muzeju voščenih lutk se bomo lahko slikali s slavnimi osebami iz sveta glasbe, filma in politike. Nato z metrojem do Hyde parka – ena največjih londonskih zelenih površin, ki ga je vzgojil vrtnar kraljice Karoline in po želji do velikega trgovskega centra Harrods.

Zvečer po želji še nočni sprehod do trga Piccadilly, skozi Soho in londonsko kitajsko četrt. Povratek z metrojem v hotel in nočitev.

2. dan

Zajtrk. Po zajtrku nadaljujemo z raziskovanjem Londona s podzemno železnico in peš, saj boste tako v najkrajšem času doživeli in videli največ (doplačate vstopnine po želji): St. James park in Buckinghamska palača – rezidenca kraljeve družine, Westminister Abbey – opatija kjer so bili kronani in pokopani slavni kralji in kraljice in parlament z Big Benom.

Če bo čas dopuščal se lahko popeljete z »London Eye« – ogromno kolo vam v pol ure omogoči panoramski pregled mesta z okolico.

Ogled White Hall in Downing Streeta 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik. Nadaljujete do slavnega Trafalgar Square in po želji ogled Narodne Galerije (National Gallery), eno največjih slikarskih zbirk na svetu vse od leta 1250 do 1900, vanjo pa so vključena dela najpomembnejših evropskih slikarjev, med njimi tudi Arnolfinijev portret (Jan van Eyck), Venero (Diego Valazquez), Sončnica (Van Gogh) in drugih.

Preostanek dneva lahko izkoristite na slikovitem Covent Gardnu, predelu centra Londona s številnimi majhnimi trgovinami, lokali in predvsem živahnim utripom. Lahko se sprehodite do Temze in katerega od mostov preko reke, od koder se odpirajo fantastični pogledi na oba dela Londona.

Preostanek dneva lahko preživite tudi na kateri od slavnih nakupovalnih ulic nedaleč stran. Povratek s podzemno železnico do hotela in nočitev.

3. dan

Po zajtrku nadaljujete z vodnikom in s podzemno železnico z raziskovanjem Londona. Pričnete s St. Paul’s katedralo in nato še Tower of London in Tower bridge, s katerega se ponuja čudovit razgled na London.

Sledi »sprehod« ob reki Temzi.  Proti Greenwichu z vlakom, ki nas bo popeljal skozi poslovno četrt Dockland, kjer so urbanisti uspešno povezali vodne površine in moderno arhitekturo. Ogled kompleksa nekdanjega Royal Naval College, ki velja za enega izmed vrhuncev britanskega urbanizma. Povzpeli se boste na vzpetino, kjer se nahajata Kraljevi observatorij in nulti poldnevnik.

Na poti nazaj ogled (ni vstopnine) Pomorskega muzeja.  Nato se boste ponovno s t. i. »light railway« (proti doplačilu lahko z ladjico po Temzi) odpeljali nazaj v mestno središče in s podzemno nazaj v center mesta. Zvečer po želji in proti doplačilu obisk katerega od musicalov ali pa kar na trgovsko ulico Oxford Street. Nočitev.

4. dan

Po zajtrku prosto do odhoda. Nato avtobusni transfer do letališča in od tu let kot ob prihodu.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

0

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem