Ingolstadt

0
  • 2 dni
  • Avtobus

Obiščite z nami Ingolstadt in Audi

Program potovanja

1. dan: MURSKA SOBOTA - INGOLSTADT

Odhod udobnega turističnega avtobusa ob 01.00 zjutraj iz kraja dogovora in vožnja proti Avstriji in naprej v Nemčijo proti Ingolstadtu,  z  vmesnimi postanki za osvežitev.

Današnje oglede boste pričeli v Kliniki Ingolstadt. Klinika Ingolstadt ima cca 1200 postelj in je zelo moderno opremljena. Prostori na kirurškem oddelku so postavljeni v logičnem zaporedju, kot nekakšen nevsiljiv tekoči trak. Klinika ima 41 operacijskih dvoran. Ogledali si boste različne oddelke. Ogled v lastni organizaciji.

Po zaključenem prvem delu strokovnega potovanja prosto za okrepčilo. Nato se  boste odpravili na ogled ‘AUDI predela’. Audi je ustvaril zelo zanimiv realno – virtualni avtomobilski svet (Audi museum mobile – The Four Rings https://audidefuehrungen2.regiondo.com/audi-museum-mobile-kompakt-60-minuten) ter na ta način predstavil preteklost, sedanjost in prihodnost te popularne avtomobilske blagovne znamke. Zdaj lahko obiskovalci z vsega sveta še intenzivneje izkusijo vse, kar predstavlja Audi – najnovejše trende s področja tehnike in oblikovanja. Res zanimivo in vredno ogleda. Muzejska zbirka je sestavljena iz več tematskih sklopov: zgodovinski pregled, zbirka avtomobilov, želje in načrti za prihodnost. Ogled bo voden in v skupinah – nemško ali angleško govoreči vodnik, svojo željo izrazite ob prijavi.  

Po zaključenem ogledu namestitev v izbrani hotel. Prosto do večerja. Po večerji in po želji peš večerni sprehod po Ingolstadtu-u. Nočitev.

2. dan: INGOLSTADT – MURSKA SOBOTA

Po zajtrku ogled mesta in mestnih znamenitosti mesta Ingolstadt, v spremstvu lokalnega vodnika. Vodenje v nemškem ali angleškem jeziku, svojo željo izrazite ob prijavi.

Mesto leži ob Donavi in ga obdajajo srednjeveško obzidje in mnoge kasnejše utrdbe. Od zunaj si boste ogledali »Novi dvorec«, ki velja za najpomembnejšo zgradbo profane gotike na Bavarskem. V lepo urejenih prostorih se nahajajo bogate zbirke bavarskega vojaškega muzeja. Stolnica sodi med največje dvoranske cerkve v Nemčiji. Mimo Asamove cerkve, ki je izjemen primer bavarskega poznega baroka boste prispeli do mogočnih Kreuztor, ki so del mestnega obzidja. Po ogledu nekaj prostega časa v »starem mestnem jedru«.

Vaš obisk v Ingolstadtu boste zaključili z ogledom “Nemškega medicinsko zgodovinskega muzeja” https://www.dmm-ingolstadt.de, ki so ga odprli leta 1973.  Gre za medicinsko – zgodovinski muzej zato se boste tukaj srečali z različnimi zgodovinskimi obdobji in medicinskimi orodji in pripomočki v tistem času. »Srce« muzeja je nekdanja anatomska dvorana, ki je kot sama zanimiva (freske) kot muzejska zbirka v njej (skeleti, medicinska orodja in pripomočki, zapisi…).  

Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor prispete zelo pozni nočni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem