Bergamo, Boromejski otoki in Sirmione

0
  • 3 dni
  • Avtobus

Spoznajte Bergamo, Boromejske otoke in Sirmione

Program potovanja

1. dan

Odhod iz kraja dogovora bo zelo zgodnji, še nočni in vožnja mimo Ljubljane, Sežane in naprej po Italiji do Bergama, ki se sestoji iz dveh delov: iz starega mesta na griču / Bergami Alta in sodobnejšega / Bergamo Bassa. Prav tako je kraj pomembno zbirališče umetnikov, predvsem glasbenikov, saj se je v Bergamu rodil in umrl veliki skladatelj Donizetti.

Občudovali boste mogočno obzidje iz 16. stoletja. Večina znamenitosti je nakopičeno v Bergamo Alta na Piazza Vecchia in na sosednjem trgu, Piazza del Duomo. Oba trga obdajajo prikupne srednjeveške stavbe, katereih del si boste od zunaj ogledali tudi vi: romanska cerkev Santa Maria Maggiore, Capella Colleoni, Citadella…

Po ogledu nadaljujete z vožnjo mimo prestolnice Lombardije – Milana do jezera Maggiore. Nad Arono (kraj kjer je bil rojen kardinal sv. Karel Boromejski, ki izhaja iz družine Borromeo in je eden od voditeljev katoliške reformacije 16. stol. v Evropi)  kraljuje velikanski kip sv. Karla Boromejskega, milanskega nadškofa in velikega prenovitelja predvsem cerkvenega šolstva, ki se je tukaj rodil. Kip so postavili leta 1697 in v višino meri kar 33 metrov. Proti doplačilu se lahko povzpnete na ploščad ob vznožju kipa, od koder je lep pogled na mesto in jezero.

Po ogledu vožnja v enega od letoviških krajev ob jezeru Maggiore in nastanitev v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan

Zajtrk. Stresa, eno najprivlačnejših letovišč ob jezeru Maggiore. Čeprav je to najznamenitejše italijansko jezero, je nanj zelo ponosna tudi Švica, saj manjši del jezera pripada tudi njej. Po velikosti je drugo največje v Italiji. Alpe, ki ga obkrožajo, prijetno podnebje, eksotično rastje, otočki sredi jezera ter mnoge znamenitosti nenehno privabljajo obiskovalce. Z ladjico se boste popeljali po jezeru, ki ga krasijo otočki sredi jezera, kjer je človek s svojim posegom obogatil naravo in, ki so od 12. stol. dalje pripadali slavni družini Boromejcev. K ogledu vabijo dvorci in prelestni vrtovi, v njih se življenje za trenutek ustavi.

Na otoku Isola Bella, si boste ogledali razkošno Boromejsko palačo. Zgradili so jo v 18. stol. v lombardsko-baročnem stilu. Palača je okrašena s štukaturami, freskami, slikami, tapiserijami in kristalnimi lestenci. Še večja paša za oči pa so vrtovi – prepolni kipov, vodnjakov in dišečega cvetja – ki se v desetih terasah spuščajo v jezero.

Naslednji je Otok ribičev – Isola dei Pescatori. V slikoviti vasici, kjer se vaščani še vedno preživljajo z ribištvom, je veliko značilnih gostilnic in tu se vam bo prilegel kratek počitek.

Zadnji bo na vrsti otok Isola Madre. Ves otok je en sam botanični vrt redkih eksotičnih cvetlic, v katerem se sprehajajo pavi, zlati fazani, papige. Tudi vi se boste sprehodili po tem rajskem otoku. Vrnitev na obalo, kjer vas bo spet čakal avtobus. Povratek v hotel in večerja ter nočitev.

3. dan

Zajtrk in po zajtrku vožnja do Gardskega jezera, največjega italijanskega jezera in po mnenju mnogih tudi najlepšega.

Naš današnji cilj je letoviško in zdraviliško mestece Sirmione, ki leži na ozkem polotoku skoraj sredi jezera. Lepa lega in prijetno podnebje sta že v davnini privabljali imenitnike, da so si tukaj gradili vile, med njimi tudi slavnega rimskega pesnika Katula, ki je rad opeval lepote Sirmiona in okolice.

Sprehodili se boste po mestecu mimo mogočne utrdbe Scaligera do pristanišča in tudi čas namenjen individualnemu potepanju ali posedanju v kateri od restavracij je predviden.

Pot nadaljujete do Verone, kraja, ki ga je Shakespeare izbral za mesto, kjer se dogaja zgodba iz Romea in Julije. Ogled znamenitosti, ki ga boste začeli na Piazza Brá, velikanskem trgu tega mesta. Tukaj stoji Arena, eden največjih ohranjenih amfiteatrov iz rimskega sveta. Sledi Via Mazzini, najelegantnejša ulica v mestnem središču, ki vas pripelje na veliko intimnejši trg, na Piazza delle Erbe, mestno srce in družabno sestajališče. Z vseh strani ga obdajajo renesančne palače in srednjeveške meščanske hiše, med katerimi močno odmevata vrvež in hrup s slikovite sadne in zelenjavne tržnice.

Sledi še sprehod do enega najbolj očarljivih trgov v Italiji, Piazza dei Signori in ogled (od zunaj) znamenitih mestnih stavb: Loggia del Consiglio (tukaj se je sestajal mestni svet); Palazzo del Governo (sedež veronskih srednjeveških vladarjev); in Palazzo della Regione (gotska stavba z visokim stolpom).

Vožnja mimo Benetk do Slovenije in naprej proti domovom, kamor je prihod predviden v pozni večerni uri.

Lista želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

Primerno za skupine

Za organizacijo in ceno programa nas kontaktirajte na 02 53 41 580

0

Potrebujete pomoč?


02 53 41 580

info@putra.si

error: Vsebina je zaščitena pred kopiranjem